Category Archives: Uncategorized

Kematian anak saudara Muloh Pok Wo

Tahun ni dapat berita sedih.

Dua kematian anak saudara muloh Pok Wo.

Pertama Ibrahim Kayu Hitam di dabong. Merupakan anak kepada arwah Mek Tih.

Kedua Mohd Nor di Kuala Balah. Merupakan anak kepada arwah Daud.

Marilah kita sama-sama hadiahkan al-Fatihah buat mereka berdua.

Ziarah Ke Kubur Allahyarham Che Hasan bin Che Abu bin Raja Salim

Kubur Muloh Pokwo

Tanah Perkuburan Kuala Balah

Hari Raya 2019

Sekitar Hari Raya 2019

 

Keluarga Besar Che Hasan bin Che Abu bin Raja Salim

 

 

2017

Jejak Kasih

Lama tak menulis di blog Tok Asan Uban ni. Walaupun pokwo dah pergi meninggalkan kita hampir 4 tahun lamanya. Namun hati masih teringat-ingat dengan celoteh dan ceritanya.

Alhamdulillah. Berkat doa semua pihak. Akhirnya Allah makbulkan. Cucu Tok Asan Uban berjaya menemukan semula ‘ibu’ dan ‘anak’nya.

Gambar kenangan.

image

Kepulanganmu ditunggu. Semoga keluarga kita tetap akan bersatu!!!

Lawatan Ke Kubur Allahyarham Datukku Tok Asan Uban

20130511_215055

Tanggal 12 Ogos 2011M bersamaan 12 Ramadhan 1432H perginya datukku Che Hasan bin Che Abu bin Raja Salim kepada kepangkuan Allah SWT.

Telah 4 tahun pemergiannya.

Al-Fatihah buat Datukku.

Berita Kelahiran Cicit Pok Wo

Assalamualaikum semua,

Saya nak mengkhabarkan kelahiran cicit pokwo yang ke berapo doh.

Anak ke tiga kak yah lahir pada 15 September 2013 yang lepas.

Nanti gambar saya upload kemudian.

Nama anak Nur Aliya Alisha bt Yuzi

 

Kerinduan Pada Pok Wo

12 Ramadhan 1433 tahun ini maka genaplah setahun pemergian Pok Wo ke pangkuan Ilahi. Teringat kepada pok wo terasa sayu dan sedih. Banyak yang aku belajar daripada Pok Wo datukku. Semuga ruh Pok Wo di sisi roh orang-orang yang soleh.

Update Terkini

Assalamualaikum semua cucu-cicit Tok Asan Uban.

Apa khabar kalian semua?

Just nak share sedikit perkembangan kampung kat kuala balah.

Minggu lepas aku balik ke Kuala Balah nak tengok Mak (Mak Mah) selepas keluar daripada ward akibat terkena tulang ikan kat jari telunjuk kanan mengakibatkan kesan yang teruk.

Tapi alhamdulillah selepas dikeluarkan haritu dah ok setelah kena follow up kat klinik kuala balah.

Keadaan mek nampak macam keletihan sedikit.

Moksulah dah start buat bisnes jual tudung.

Nampak macam dah semakin maju.

Aku masih tak berkesempatan melawat kubur Pok Wo kat kampung selepas kali terakhir dulu.

Masih rasa terkilan kerana tak dapat siapkan sepenuhnya rumah Mok kat kampung.

Ya Allah permudahkanlah urusanku.

 

 

Al-Fatihah Untuk Allahyarham Pok Wo

Salam Sejahtera semua.

Hari ini sudah hampir 5 bulan Pok Wo pergi meninggalkan kami semua. Namun kenangan dan cerita-cerita pok wo masih terngiang-ngiang di dalam ingatan kami semua. Maghilah kita sedekahkan al-Fatihah buat Pok Wo. Masih tengiang-ngiang kata-kata nasihat dari pok wo. Ya Allah tempatkanlah Pok Wo di kalangan orang-orang yang beriman.

WAFA ZINNIRAH

PUTERI SOLEHAH MUJAHIDAH UMMAH

Pendidikan Anak-Anak Mengikut Islam

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang-orang yang soleh!” [As-Shafaat :100]

inijalanku.wordpress.com

Baik Kawan Menunjuk Jalan